poniedziałek, 14 kwietnia 2014

Schab pieczony w soli

Przepis dostałam od Pauliny, chociaż moja mama robiła karkówkę w soli.
Całość jest bajecznie prosta i smaczna.
Jako obiad czy jako wędlina.


Szybko Tanio Smacznie - Schab pieczony w soli


Schab pieczony w soli


potrzebujemy:

- kawałek schabu
- sól
- naczynie żaroodporne


Schab umyć, osuszyć i wyciąć wszystkie błonki. 
Mięso zważyć.
Do naczynia żaroodpornego wsypać tyle soli ile waży mięso. 
Mój schab ważył ok kilograma więc użyłam 1kg soli.

Piec w 160 stopniach tyle czasu ile waży mięso.
1kg wagi to 1h pieczenia.


Życzę Wam smacznego!


Szybko Tanio Smacznie - Schab pieczony w soli

Szybko Tanio Smacznie - Schab pieczony w soli

Szybko Tanio Smacznie - Schab pieczony w soli

Szybko Tanio Smacznie - Schab pieczony w soli

Szybko Tanio Smacznie - Schab pieczony w soli

Szybko Tanio Smacznie - Schab pieczony w soli


Bon appetit!

Jadłospis dla Mam Zdrowy tryb życia Wielkanocne Smaki - edycja IV Lekka Wielkanoc Domowy Wyrób

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz