sobota, 21 marca 2015

Wielkanocne ciasto czekoladowe z jabłkami (bez glutenu, bez masła, bez laktozy). Babka

Szybko Tanio Smacznie - Wielkanocne ciasto czekoladowe z jabłkami (bez glutenu, bez masła, bez laktozy). Babka



potrzebujemy:

- filiżankę kakao
- filiżankę soku z czarnej porzeczki
- 1.5 filiżanki mąki ryżowej (lub innej bezglutenowej)

- opakowanie proszku do pieczenia
- 1/3 filiżanki oleju 

- 1/3 filiżanki cukru
- 4 jajka
- kawałek startego imbiru plus 2 łyżki syropu imbirowego
- 3 jabłka (pokrojone na kawałki)


W garnku podgrzać sok, kakao, olej i cukier aż powstanie jednolita masa.
Całość ostudzić, dodać jajka, imbir, mąkę i proszek.
Wymieszać.

Przenieść do formy, na wierzchu ułożyć pokrojone w kawałki jabłka.
Piec ok 30-40 minut w 160 stopniach z termoobiegiem.


Szybko Tanio Smacznie - Wielkanocne ciasto czekoladowe z jabłkami (bez glutenu, bez masła, bez laktozy). Babka

Wielkanocne Wypieki Babki Wielkanocne 2015 Wielkanocne Smaki - edycja V Wielkanocne Smaki - edycja V Bezglutenowa Wielkanoc

4 komentarze:

  1. Kiedy zobaczyłam pierwsze zdjecie myślałam że to coś w stylu brownie.. Ale jednak nie! I dobrze :) Pięknie wygląda i zapewne tak smakuje. Z resztą, jak inaczej może smakować czekolada? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Podoba mi się! Muszę wypróbować.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda całkiem całkiem :D Jak na zdrowe ciacho, to wręcz cudownie! :)

    OdpowiedzUsuń